Tips voor een geweldige openingsdans

Het is zo ver, jullie gaan trouwen! Tijdens jullie bruiloft zullen jullie de hele dag in het middelpunt van de belangstelling staan. Ook tijdens de openingsdans zijn alle ogen op jullie gericht en zal de toon van het feest worden gezet. Dan willen jullie natuurlijk wel een zo verpletterend mogelijk optreden neerzetten. Naast veel oefenen zijn er nog genoeg andere tips om ervoor te zorgen dat jullie openingsdans geen flop wordt.

Jullie eerste dans

De titel van deze alinea zegt het al! Deze dans is van jullie en jullie kunnen hem precies zo in elkaar zetten als jullie zelf willen. Is dat niet fantastisch? Gaan jullie voor een openingsdans met een dosis humor, wat filmreferenties en een paar goed uitgevoerde hiphopmoves, of past een zwoele foxtrot of swingende salsa meer bij jullie? Het maakt eigenlijk niks uit, zolang jullie je verhaal maar vertellen op een manier die bij jullie als koppel past. Als jullie beiden nog niet echt zoveel van dansen afweten is het misschien een idee om een keer een les te nemen waarin verschillende dansstijlen worden behandeld om zo een passende dansstijl te vinden voor jullie.

Traditioneel

Kiezen jullie voor een traditionele dans, dan kunnen jullie hieronder alvast een aantal populaire dansstijlen vinden voor jullie openingsdans.

– Engelse wals: Een romantische dans met zwierige en soepele bewegingen. De Engelse wals is niet zo moeilijk te leren.
– Foxtrot: Een romantische dans met vrij simpele bewegingen. De foxtrot is dan ook redelijk makkelijk te leren.
– Rumba: Een verleidelijke dans met sensuele bewegingen. De Rumba is niet ingewikkeld, maar het losmaken van de heupen kan soms wat moeite kosten.
– Chachacha: Een brutale dans met korte en snelle bewegingen. Het leren van de chachacha is redelijk moeilijk en kost aardig wat tijd en energie.
– Salsa: Een sensuele party dans met snelle bewegingen. Ondanks de snelheid is het vrij makkelijk te leren.
– Argentijnse Tango: Een dans vol drama met geïmproviseerde bewegingen. Voor deze dans moeten jullie goed op elkaar ingespeeld zijn en veel oefenen.

Modern en origineel

Traditionele dans niks voor jullie? Treur niet, want er ligt nog een hele wereld voor jullie open! De wereld met hippe en moderne openingsdansen. Hierin is eigenlijk niks te gek, dus maak het ook vooral zo gek als jullie zelf willen. Hierbij telt: hoe meer humor je erin gooit, hoe eerder een foutje je vergeven word. Al zullen de gasten op jullie trouwfeest een foutje in de openingsdans sowieso wel vergeven, maar je snapt mijn punt. Denk bij dansstijlen voor een originele en hippe openingsdans aan streetdance, hiphop, moonwalk, macarena, flashmob, die breakdancemoves die je in je tienerjaren hebt opgepakt… Er zijn genoeg inspirerende YouTube filmpjes te vinden van koppels die hier veel tijd in hebben gestoken. Hoe gek gaan jullie het maken? Je kunt altijd aan mij als DJ vragen een openingsdans voor te mixen en naar wens kunnen jullie ook extra opties toevoegen zoals een spotlight bij de dans!

 

Meer ideeën of weten hoe ik als DJ iets voor jullie kan betekenen, vraag dan vrijblijvend een offerte aan.