Muziek heeft een positieve invloed op ouderen

Door diverse onderzoeken is er de laatste jaren steeds over bekend over de positieve  invloed van muziek op ouderen. Voor veel mensen is muziek belangrijk. Vooral opmerkelijk is het resultaat voor mensen met dementie, zoals bijvoorbeeld Alzheimer. Er is gebleken dat muziek de hersenen aanspreekt en activeert. Muziek raakt mensen en stimuleert herinneringen en heeft invloed op gedrag en emoties. Mensen met dementie reageren extra sterk op muziek en kunnen tijdens het luisteren naar herkenbare muziek weer helemaal opleven. Tijd dus voor een ‘ouderendisco’!

Liedjes uit ‘die goede oude tijd’

Bij een Ouderendisco worden liedjes gedraaid uit ‘die goede oude tijd’, die heel herkenbaar zullen zijn voor de ouderen. Ouwe kaskrakers uit de oude doos, zoals Johnny Hoes, Doris Day, Louis Prima en vele andere sterren van toen. Van meezingers tot meeswingers, polonaise, tranentrekkers en lekkere ouderwetse rock-en-roll. Dat kan tot verbaasde blije gezichten leiden bij het horen van muziek van lang geleden…

Dansen op leeftijd

Liedjes uit de jeugd leiden tot blijheid, ontspanning en zorgeloosheid. Sommigen willen zelfs gaan dansen! Of het nu zittend dansen is, swingend, schuifelend of rolstoeldans… Het bloed stroomt weer waar het niet gaan kan. Naast dat dansen prettig is, is het ook nog eens gezond!

Regelmatig dansen verbeterd de conditie, lenigheid, houding, coördinatie en algehele vitaliteit. Onderzoek heeft zelfs uitwezen dat dansen helpt bij Artritis klachten. Volgens het onderzoek was het resultaat dat de 80 jarigen bij regelmatig dansen, minder last hadden van de artritis in de knieën en sneller gingen. Lees het artikel Tijd voor ouderendisco.

Moderne Muziek

Toch gaan sommige ouderen helemaal los op moderne muziek. Zo schijnt Hip hop muziek onder ouderen tussen de 72 en 90 jaar ook populair te zijn! Zie het artikel van Sportief Plan.

Een Ouderendisco organiseren geeft veel voldoening

Al met al een goed idee dus voor zorgcentra om een gezellige disco middag te organiseren voor de bewoners! Het is een erg dankbaar initiatief en voor de DJ erg dankbaar werk.

Een ‘ouderendisco’ organiseren is een leuke manier om een ontmoetingsmoment voor familie, vrienden en bewoners te creëren. Een ouderendisco is dan ook een zeer leuke activiteit voor Zorgcentra. Bent u als verzorgingstehuis op zoek naar een leuke activiteit voor de ouderen en/of zorgbehoevenden? Wij zijn u graag van dienst!

De juiste DJ vinden voor een ouderendisco

Zorg dat u een geen hele jonge DJ inhuurt. Huur een allround DJ die verstand heeft van allerlei soorten muziek en ook muziek in de collectie heeft uit allerlei genres en tijden. DJ MDetroit is daarin bijvoorbeeld goed thuis en heeft een ruime collectie. Neem vandaag nog contact op voor de mogelijkheden. Uiteraard weten wij dat er krappe budgetten zijn, maar voor dit dankbare mooie doel doen wij graag een aanbod op maat.