Inrichten van een feestlocatie

Het vinden van een goede feestlocatie is een leuke uitdaging. Om te zorgen dat de locatie aansluit bij het feest dat je voor ogen hebt, is ook de inrichting ervan erg belangrijk. Dit wordt nogal eens over het hoofd gezien. Er zijn diverse zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Hierbij geef ik je graag wat tips om de ideale setting voor jouw feest te bevorderen.

Warmte van de locatie

Ik raad altijd aan om de locatie intiem te houden of te maken. Uit ervaring zie ik toch vaak dat hoe kleiner een zaal is, hoe leuker het feest dat er gegeven wordt. Dit heeft te maken met de warme sfeer en de knusse uitstraling. Hierbij bedoel ik natuurlijk niet dat de zaal ‘mini’ moet zijn voor een leuk feest, maar doel ik meer op een gepaste ruimte. Vaak is er bij het organiseren van een feest een verkeerd beeld van de ruimte die gasten in beslag nemen. Gebruik daarom een makkelijk rekensommetje dat ook vaak in kroegen wordt gebruikt, namelijk dat er per vierkante meter, drie gasten kunnen dansen. Als je de dansvloer op die manier inricht, dan zit je altijd goed!

Zitplaatsen

Dan is er altijd de vraag; wie zullen er op het feest gaan zitten? Hoeveel stoelen ga je neerzetten en werkt dat wel bevorderend voor de sfeer? Het is natuurlijk belangrijk dat de gasten die slecht te been zijn, de gelegenheid hebben om te gaan zitten. Op sommige feesten staan echter meer stoelen dan genodigden… Dan is het als DJ bijna onmogelijk om de gasten op de dansvloer te krijgen (een stoelendans lijkt nog logischer). De stoelen zijn in dat geval een boosdoener, want het voelt ongemakkelijk om te gaan dansen wanneer iedereen zit. Daarom adviseer ik om te kiezen voor sta tafels in plaats van een ruimte vol met stoelen. Dit zal veel meer  uitnodigen om te gaan dansen, wat natuurlijk de algehele feeststemming ten goede komt.

Geluid

Soms zal de locatie zelf laten weten dat er al een geluidsset aanwezig is die de DJ kan gebruiken. Houdt er dan wel rekening met de kwaliteit van deze installatie. Een geluidsset voor achtergrondmuziek of eentje voor een DJ feest zijn compleet verschillend van elkaar. Het komt vaak voor dat de geluidsset van de locatie niet voldoet, maar daar is op het feest zelf dan moeilijk nog iets aan te doen. Ga hierbij niet af op wat men bij de locatie zegt, maar raadpleeg altijd DJ voor advies.

Vraag ook wat het beleid is inzake geluidslimiet op de locatie. Dit is belangrijk om met de DJ af te stemmen. Het is vervelend om hier op de avond zelf pas mee te worden geconfronteerd. Let wel dat een geluidslimiet ervoor kan zorgen dat de muziek niet zo hard gedraaid kan worden als gewenst. Mogelijk belangrijk om dit mee te laten wegen in de keuze van de locatie.

Verlichting

Tot slot is er nog de verlichting van de locatie en verlichting van de dansvloer. Een onderdeel waar vaak niet goed over wordt nagedacht, maar wat toch super belangrijk is. Vooral wanneer het feest in de avond plaatsvindt. Bedenk van te voren wat voor sfeer je wilt bereiken met de verlichting. Wil je iets chiques of juist veel feestverlichting of allebei? Moet het licht op de dansvloer bewegend zijn of meer statisch? Zou je de locatie mooi willen ‘uplighten’ in een bepaalde kleur? Of het bedrijfslogo willen projecteren? Overleg je voorkeur met de locatie en/of de DJ. Zelf ben ik zeer veelzijdig en ervaren in licht design en denk graag met je mee voor het beste resultaat!

Tot zover deze blog over het inrichten van je locatie. Voor vragen en advies kun je altijd bij mij terecht! Vraag vrijblijvend een offerte aan.