Waar moet je op letten als je een DJ boekt voor je feest?!

De DJ bepaalt voor een zeer belangrijk deel de sfeer en het succes van je feest. Het is dan ook belangrijk dat je niet zo maar de eerste de beste DJ inhuurt. Waar moet je op letten om te bepalen of een DJ bij jouw wensen past en van jouw feest een succes zal maken en alle voetjes van de vloer krijgt. Daarom hieronder wat tips voor het kiezen van de beste DJ.

Muziekstijl van de DJ

Sommige DJ’s zijn gespecialiseerd in een bepaalde muziekstijl en hebben alleen dat soort muziek in het repertoire. Bijvoorbeeld Techno, House of Trance. Kies altijd een DJ die bij jouw muzieksmaak en die van je gasten past. Willen jullie een achtergrond DJ of juist een volle dansvloer?

Op een bruiloft zijn doorgaans diverse soorten mensen en generaties aanwezig die van diverse muziekstijlen houden. Wil je een veelzijdige DJ die allerlei soorten muziek draait? Boek dan een allround DJ, die zich moeiteloos aan jullie persoonlijke wensen zal aanpassen en ook bereid is verzoeknummers te draaien. Het is goed om van te voren je muziekwensen door te geven en ook wat je juist níet wilt horen. Op deze manier voorkom je verrassingen op de avond zelf en zal het georganiseerd verlopen, zonder dat je zelf op hoeft te letten.

Persoonlijke service

Wil je graag een persoonlijke DJ, waarvan je foto’s en video’s kan bekijken, of maakt het je niet uit en is een goede prijs belangrijker? Belangrijk om te beseffen dat als je een DJ op de bonnefooi boekt, zonder inzage in zijn set-up en stijl te zien, wellicht niet de service zal leveren die je had gehoopt. Sommige bedrijven bieden een DJ aan zonder achtergrond informatie van de DJ. Er wordt een DJ uitgezocht die in hun bestand beschikbaar is en niet gekeken of de DJ overeenkomt met jullie wensen. In zo’n geval moet je maar geluk hebben met de DJ en de apparatuur die hij meebrengt. Een trouwfeest moet je niet van het geluk laten afhangen! Vraag de DJ naar foto’s van de set-up die hij mee zal brengen en wat voor soort muziek hij zal draaien.

Duidelijke afspraken

Maak duidelijke afspraken met de DJ om vragen of onzekerheid op de dag zelf te voorkomen. Check bijvoorbeeld of de offerte van de DJ inclusief of exclusief reiskosten is en of de DJ eigen apparatuur meeneemt. Het komt vaak voor dat DJ’s verwachten dat de benodigde apparatuur voor ze wordt ingehuurd! Het is ook handig om te weten of de DJ een vervanger zal regelen bij ziekte. Iedereen kan ziek worden. Ook die DJ die je zo zorgvuldig hebt uitgekozen voor jullie feest. Vraag de DJ daarom altijd of hij een volwaardige vervanger heeft in geval van calamiteiten.

Apparatuur

Zal de DJ zelf zijn apparatuur meenemen? Niet onbelangrijk! Sommige DJ’s komen alleen met een USB stick aanzetten en verwachten dat alles wat ze nodig hebben voor ze wordt geregeld. Naast de DJ mixers is er ook een DJ meubel nodig en speakers en verlichting. Hier moet niet te licht over gedacht worden, want goede kwaliteit apparatuur, zal zeker jullie feest ten goede komen. Of jullie nu een eenvoudig of een luxe feest willen geven, apparatuur is altijd van groot belang.

Goed geluid zal ervoor zorgen dat mensen niet ‘wegvluchten’. Mooie verlichting zal mensen ook langer op het feest houden. Als het op de locatie is toegestaan, is het ook aan te raden de DJ een rookmachine te laten regelen. Dit zal de verlichting nog meer tot zijn recht doen komen. Mooie kwaliteit apparatuur komt ook duur over en zal de gasten het gevoel geven dat er niet bespaard is!

Apparatuur moet niet alleen goed zijn, maar er ook netjes afgewerkt uitzien. Zelf apparatuur regelen voor de DJ is al met al niet zo eenvoudig. Ons advies: boek een DJ die alles meeneemt. Wel zo prettig!

Zelf heb ik een aantal shows samengesteld waaruit gekozen kan worden. Deze kunnen nog naar wens worden aangepast met allerlei opties. Kijk hier voor de opties.

Afstemming met de feestlocatie

Als het feest op een feestlocatie plaats zal vinden is het handig als de DJ voorafgaand aan het feest contact heeft met de contactpersoon van de locatie om een en ander af te stemmen. Bijvoorbeeld of er geluids restricties zijn, hoe lang de DJ nodig heeft voor op/afbouw en laad en los mogelijkheden.

Prijs

Alles heeft een prijs. Ga niet voor de goedkoopste DJ, maar voor kwaliteit. Goedkoop is doorgaans duurkoop. Bij het zoeken van een DJ zul je grote prijsverschillen aantreffen. Maar je moet geen appels met peren vergelijken. Prijsverschillen hebben een reden. Vergelijk de prijzen goed met alles wat wel en niet is inbegrepen en wat voor apparatuur en service zal worden voorzien. Een paar honderd euro verschil kan net het verschil uitmaken tussen een ‘matig’ of een ‘geweldig trouwfeest’. Een bruiloft is een belangrijke gebeurtenis en de DJ bepaald vaak met welk ‘eindgevoel’ mensen naar huis gaan aan het einde van de dag. Laat het een knallend einde zijn, waar iedereen tevreden over kan zijn!

Voor vragen en advies mag je me altijd mailen of bellen! Vraag vrijblijvend een offerte aan.